DOK – 7e!

Afgelopen zondag was mijn moraaltakje toch wel even gebroken. Na 30 minuten mocht ik het NK sportklasse al verlaten. Gelukkig ging dat vandaag een stuk beter.

Op dinsdagavond wordt er op het parcours van HRTC DOK een trainingswedstrijd gehouden. Dit jaar ben ik maar een keer geweest en dat was het clubkampioenschap. Dat ging niet zo heel best. Vandaag dus in de revanche voor het clubkampioenschap en het NK. Rustig aan, mooi in het peloton blijven en niet te gek doen. Dat waren de opdrachten van de trainen.

En dat lukte eigenlijk ook wel. Er werd best aanvallend gereden waardoor het tempo vaak hoog lag. Verder heb ik wel een paar keer een gaatje dichtgereden, maar nooit op 100%. Gewoon rustig aan en op tijd de beentjes stil laten hangen. Ik voelde mij goed en was ook lekker aan het sparen voor de laatste ronde. Bij het ingaan van de laatste ronde werd ik alleen klemgereden. Slecht gepositioneerd noemen ze dat. Op dat moment reed er ook acht man weg. Toen dacht ik: ‘Nee!!’ Niemand wilde er rijden en ik wild geen slechte uitslag. Even op kop om het gat wat kleiner te krijgen. En er weer af om niet al het kruit te verschieten. De rest hield even teveel hun benen stil. Gelukkig kwamen wij wel wat dichterbij. Bij het ingaan van de laatste bocht twee tandjes erbij en hard trappen om het gat te dichten. Achter mij werden ze kleiner. Nummer 8 en nummer 7 haalde ik bij, de rest helaas niet. Als het parcours 50 meter langer was…dat moet maar voor de volgende keer dan.

Een 7e plek dus. Dat voelt echt een stuk beter dan afgelopen week. Nu nog even rustig trainen deze week en dan maandag lekker meefietsen in de Ronde van ’t Veld.