NK Sportklasse

Een NK. Maar dan officieus. De Omloop van Wervershoof staat ook bekend als het Nederlands Kampioenschap voor de Sportklasse. Ik mocht ook starten. Maar ook niet meer dan dat.

Na drie dagen mechanieken was ik wel erg benieuwd hoe mijn benen zouden zijn. De start was ook al vroeg: 10 uur. Gisteravond was ik laat thuis uit de Hoeksche Waard en had maar kort kunnen slapen. Niet ideaal. De wekker ging dan ook te vroeg naar mijn zin. Even goed eten, spullen pakken en op naar Wervershoof.

Er waren al een hoop renners toen ik kwam. Snel mijn nummer opgehaald en even kort warmrijden. Iets te kort naar mijn zin. Al om kwart voor 10 stonden de eerste renners opgesteld. De wind kon hier nog wel eens de oorzaak van zijn. Om 10 uur klonk het startschot van de rondemiss en ruim 90 renners gingen van start. De eerste ronde kwam ik goed door. Netjes in het peloton. Zuinig rijden. Na de volgende ronde ging het licht al uit. Het ging gewoon niet meer.

Na een half uur werd ik als eerste al uit koers gehaald. Slecht. bij de auto aangekomen eerst maar Marjolein gebeld. Zij was al onderweg met kids. Voor niets dus. Ik had mij al omgekleed toen ze aankwam met de kids. Snel een kus en gelijk weer naar huis. Niet echt een NK om naar terug te kijken.

Het korte NK is ook nog vastgelegd op Relive.cc: Wervershoof – NK Sportklasse – ruk