Dikke papbenen

Je hebt weleens van die dagen. Dan lijkt het alsof niets lukt. Je doet nog zo goed je best, maar je komt niet vooruit. Alles doet zeer. Elke trap lijkt er een teveel. Iedereen lijkt wel sneller. Vandaag had ik dus zo’n dag.

‘s Middags zou het gaan regenen dus dan is de ochtend ideaal voor een ritje. Er stond wel wat wind uit het zuidwesten, dus ik moest even wat beschutting opzoeken. Onder de duinen langs reed ik naar Egmond aan den Hoef. Net begonnen maar het leek wel alsof ik al 4 uur op de fiets zat. Bij Egmond de PWN duinen in richting Castricum aan Zee. Dit is el een mooi gebied hoor. Castricum aan Zee zelf is niets meer dan een parkeerplaats en een strandtent. Hier was ik dan ook weer gauw weg.

Het eerste stuk reed ik dezelfde weg als heen. Maar dan wel tegenovergesteld. Bij gasterij ‘t Woud linksaf weer de duinen in. Ook deze zijn van het PWN. Het was hier goed druk dus mooi rustig aan. Bij Bergen aan Zee ook weer de duinen in richting Schoorl aan Zee. Dit blijft toch el mijn favoriete fietsgebied.

Vanaf Schoorldam had ik voor mijn gevoel eindelijk voor de wind. Lekker zo op het eind. Naja. Volgende keer maar weer beter.

Erik van der maat duinen
Touren door de duinen