Explosiviteit

Bij de Sportklasse bestaat 90% van de wedstrijden uit criteriums. De welbekende rondjes om de kerk. Veelal tijdens kermissen. Veel bochtenwerk dus. En daar moet op gedron…euuh, getraind worden.

De zomer is er weer en dat betekend gewoon heerlijk weer nu. Korte broek, korte mouwen. Heerlijk! Via Moerbeek en Kolhorn naar de Waardpolderhoofdweg. Een Strava-segment. Ideaal om even een paar intervalletjes te doen. Aan het einde van de weg was ik dan ook behoorlijk af. Rustig door Wieringerwaard om vervolgens de tweede serie af te werken. Het begint al wat meer zeer te doen. Aan het einde van de Noordzijperweg naar links om op de Westfrieschedijk de derde en laatste serie te doen. En toen voelde ik ze echt. De wandelaars in Barsingerhorn zullen wel gedacht hebben wat een idioot is dat.

Rustig aan naar huis om een beetje te herstellen. Bij de Leijerdijk was nog een hoop volk op pad. Toen ik begon met fietsen was er een luchtballon opgestegen. Die stond nu in het grasveld. Wat al die politie en ambulances erbij deden weet ik niet. Later bleken er een paar met een parachute uit de luchtballon te zijn gesprongen. Boven het dorp. En dan zeggen ze dat wielrenners idioten zijn.