Teambuilding elite West Frisia

Naast het zelf fietsen, ben ik ook mechanieker bij de elite-ploeg van wv West Frisia. Vorig jaar ben ik daarmee begonnen. Eerst als invaller bij het Nederlands kampioenschap en vervolgens als welkome mechanieker bij de Slag om Norg en Echt-Susteren-Echt. Dit jaar ben ik gevraagd door West Frisia om onderdeel van de begeleidingsploeg te worden.

Afgelopen weekend werd er een teambuildingsweekend gehouden. In Westerland was er een samenzijn bij SportNu Westerland. Zaterdagochtend verzamelen en direct vertrek voor een training.

De ploeg zou in Schoorl bloktraining doen. De gastheer reed ook mee en met hem had ik afgesproken om bij Schoorl terug te gaan. De bloktrainingen schijnen nogal pittig te zijn. Het eerste uur was het heerlijk peddelen: kruissnelheid 40 km/h. Die gasten trappen aardig door.

Bij Groet moest Broer (de gastjeer) helaas lossen en moest ik helaas vroegtijdig afhaken. De ploeg reed verder met de volgwagen en Broer en ik gingen weer richting het noorden. Bij Schoorl ging Broer maar in mijn wiel zitten: ik trapte aardig door.

Op de heenweg hadden we alles voor de wind dus terug alles tegen. Dekking zoekend tegen de wind gingen we via Warmenhuizen, Oudkarspel, Waarland, Niedorp en Lutjewinkel naar Westerland. Een pittige rit met alles tegenwind.

Teruggekomen even snel wassen en lunchen. Na de lunch stond een teambuilding op het programma. Na een stukje wandelen moest er in estafettevorm snel gewandeld worden. Wij, Dex Groen, Eelco van der Krom, Luuk van der Meer en ik, wonnen geheel terecht. Op de dijk werden wat schaatsoefeningen gedaan en onderaan het befaamde bierkratlopen. Met vier man op vijf kratjes moest er zo snel mogelijk vooruit gestapeld worden. Ook hier wonnen wij, enigszins discutabel.

Op de terugweg stak de helft van de groep een kortere weg in. Helaas was hun richtingsgevoel niet geheel terecht en werd er een rondje Westerland gedaan. De andere helft stak wel de goede weg in en belandde als eerste onder de douche. Met twee warme douchjes duurde het wat langer en werd er geheel op eigen risico deelgenomen aan zaal-voetbal-geheel-voor-eigen-risico-trap-zo-hard-mogelijk-de-bal-door-de-zaal. Joris de Boer knalde erover en Dex Groen zag Blauw.

Na de pasta- en sla maaltijd van kokkie Maurice IJlstra werd er nog een poging gedaan het sjoelrecord van Tino Haakman te verbeteren. Dat resulteerde in op tijd te bed. Ongenaakbaar is deze veteraan.

Na het zondagochtendontbijt werd er weer getraind. Veel wind en later ook regen. Kris kras over Wieringen en daarna voor de wind naar Medemblik. Richting Middenmeer moest nog een brug overwonnen worden alvorens de wind op de kop kwam. Ik wilde net eten toen de Elite renners gas gaven: een gat. Gelukkig zag Dex Groen het en bracht mij terug. Lekker in de luwte tot Westerland. Wat kunnen die mannen hard rijden.

Na het douchen en eten nog een teambespreking. Daarna heerlijk terug naar het gezin. Topweekend!