Verschelphorstisering

De Schelphorst competitie. Verafschuwd door Eliterenners, vereerd door sportklasse en amateur renners. Ik rij dan gewoon mee.

Dit was al de vijfde wedstrijd en pas mijn eerste. Een iets andere voorbereiding dan vorig jaar. Toen was ik elke week present. Om kwart over vier zat ik al met mijn rugzak op de fiets. Ik kwam vrij op tijd aan dus in alle rust mijn nummer ophalen en even warmrijden. Er waren al aardig wat renners aanwezig.

Om half zes klonk het startschot en vertrokken circa 70 renners. Het eerste rondje ging lekker langzaam, ideaal om goed van voren te gaan zitten. Daarna ging het gas erop. Stiekem ben ik nog even naast Joris de Boer gaan rijden. Kan ik tenminste zeggen dat ik hem ook nog eens heb kunnen bijhouden! Al gelijk werden er aanvallen gepleegd waardoor het tempo nog meer omhoog ging. Dit bleef tot ronde 20 het geval. Een paar keer dacht ik eraan om te stoppen. Pfff, ik moet echt meer trainen op snelheid. Maar, ik ben blijven plakken ook al kostte het af en toe heel erg veel moeite.

De rest van de 25 ronden heb ik heerlijk mee kunnen rijden. Dat ging wel heel erg lekker eigenlijk. De laatste ronde kwam dan ook sneller dan verwacht en ik zat van achteren. Een mooie plek om mee te doen aan de sprint…not. Dat gaat volgende keer dus anders. Nu rusten en op naar morgen, het Kampioenschap van Hoorn!

En het ritje kan ook op Relive.cc nagekeken worden: Verschelphostering…daar doe ik ook aan mee