Kampioenschap van Hoorn

Goed, een schoen die niet in de pedaal klikt, iets te weinig rust, maar wel mooi weer. Dat dan weer wel! Bijna ideaal om naar Hoorn en weer terug te fietsen voor een kampioenschap.

Voor de wind en mooi in het zonnetje richting Hoorn. Dat is wel heerlijk genieten! Onderweg kwam ik mister-Schelphorst Joris de Boer nog tegen. Hij was lekker aan het uitrijden. Daar moest ik nog even op wachten. Om even over drie kwam ik aan in het doolhof van Hoorn. Het blijft een ballenstad om in te rijden. Mijn ouders en de kids kwamen ook net aan. Heel toevallig. Snel ging ik mijn nummer ophalen en nog even rijden om warm te blijven.

Vijf minuten voor de start werd er al opgesteld. Zowaar stond ik vooraan. Spannend! Het West Frisia blok stond mooi bij elkaar: Bas de Jong, Nico Leijen, Nick Lennings, John Bot, Robin Schweigl en Bram Vertelman. Bij het startschot ging het direct mis. Ik kreeg mijn schoen niet in het pedaal. Dus in plaats van vooraan was ik direct gedegradeerd tot nummer laatst. Begint goed! Het eerste gat mocht ik gelijk direct rijden. En dat is lastig als iedereen volle bak wegspringt. Na een halve ronde was ik bij maar had al wel een jasje uit moeten doen. Dat merkte ik na 5 rondes. Toen moest ik het peloton laten gaan. Die kilometers van gisteren zaten nog goed in de benen.

Uiteindelijk kwam het peloton met renners weer bij en kon ik weer even aansluiten. Na 5 rondes was het weer over en mocht ik weer alleen verder. Heel even dacht ik aan stoppen maar ben toch blijven trappen. De laatste drie rondes reed ik met een andere geloste. Ondanks dat wij ergens dik achteraan reden moesten wij nog wel even sprinten. Uit een onmogelijke hoek lukte het om mijn voorwiel net iets eerder over de streep te drukken. Maar ja, voor plek 45 levert dat niet zoveel op.

45ste. Niet de plek waar voor de bloemen wordt gereden. Nog veel werk aan de winkel dus. Dinsdag gaan wij daar maar eens mee beginnen! De fans vonden het geen probleem en hadden genoten. Hopelijk mogen ze een volgende keer eens meer genieten.

Het kampioenschap is ook terug te zien op Relive.cc: Kampioenschap van Hoorn – te kansloos