Sterker door de baan

Die trainingen op donderdag. Die geven mij grinta, pit, goesting en vooral snelheid. Echt heerlijk om 2 uur volop te trainen op de baan!

Vorige week moest ik helaas gedwongen op woensdag rijden. Dat blijkt helaas niet meer zo’n succes te zijn. Daarentegen is donderdg echt heerlijk om op te rijden. Renners en rensters die kunnen sturen, niet vierkant door de bocht gaan, snelheid houden en gewoon in het wiel durven te zitten. Vandaag was ik net aan op tijd. Het werk had bijna deze avond verpest! Op de baan dit keer weer meer geel-blauw. En niet alleen elite renners maar gelukkig ook mijn eigen categorie de Sportklasse.

Na een zeer korte warming-up werd er direct gestart met sprintjes. Dat deed in het begin wel even zeer. Daarna ging het peloton omhoog en mochten we vanaf se boarding het peloton in gaan halen. De eerste keer ging prima, de tweede keer kon ik maar net aan het peloton terugpakken. Het tempo werd blijkbaar opgeschroefd. Na de pauze werd er weer met duo’s of kwartetjes het leliton ingehaald. De eerste keer moest ik ook als duo. In het wiel van Dex Groen. Ok√©, dat betekent aanzetten oefenen en maar eens achter een auo of brommer hangen. Wat een tempo. Maar wel volgehouden. Check. Na drie keer mocht ik eigenlijk de vierde keer niet mee. Ik ging dus wel en kon net niet aanhaken. De eerste ronde bleef de afstand gelijk. Herman Schenk glimlachte en zei: ‘Ik zei toch 4!’ De tweede ronde werd de afstand iets groter en bij het einde van de derde ronde was ik weer bij het peloton. De glimlac van Herman werd groter.

Na wat temporijden was het weer over. Deze trainingen blijven toch wel heerlijk hoor! Ook mooi om te zien dat ik vooral die groei merk. Hopelijk kan ik dit vasthouden en een mooi seizoen tegemoet gaan!