Ouwenelen in de wind

Zo, wat stond er een best Hollands windje. Pal uit zee, pal op de kop. Maar niet getreurd, er wordt gewoon getraind.

Dex Groen wilde weer een rondje trappen. Vanavond heeft hij nog een stayer-training op de wielerbaan in Alkmaar, dus hij wilde niet te lang. Ik wilde wel wat langer aangezien ik nog vakantie heb. Dan kan ik lekker uren maken. Om 9 uur was ik al fietsend bij hem. Naja, fietsend. Eerder harkend want die wind uit zee was pittig. Om een lage hartslag te houden moest er ook langzaam gefietst te worden. En dat schiet qua tijd niet op.

Erik van der Maat Dex Groen Duurrit
Duurrit geeft een hoop prut
Vanuit huize Groen werd er hetzelfde ritje als vorige week gefietst. Via Schoorl naar Bergen en Egmond. Via Alkmaar naar Heerhugowaard en terug naar Tuitjenhorn. In de duinen fietste het rustig. Weinig last van de wind en naar Heerhugowaard eigenlijk alleen maar voor de wind gehad. Vanaf Waarland moest er dan een beetje boel tegen de wind in gereden worden. De tijd vloog voorbij en al slap babbelend bereikten we eigenlijk Tuitjenhorn alweer te snel.

Na Dex netjes thuis afgezet te hebben ging ik nog voor een extra uurtje. Even naar Groet en onderlangs de duinen terug naar Schoorl. En toen in een rechte lijn naar huis. Voor de wind. Dat schiet op! Heerlijk bijna 4 uur en ruim 100 kilometer gefietst. Bij Schoorl raakte de batterij van de Garmin leeg, dus Relive.cc is in tweeën.