De laatste van het jaar

31 december. De laatste dag van het jaar. Wat is heerlijker om op deze dag nog een paar kilometers te fietsen!

De hele week was het lekker weer. Ideaal om lekker aan het duurvermogen te werken. Vandaag was het iets anders. Er was meer wind en het voelde echt koud aan. Eerst zou ik niet gaan fietsen, en ’s middags bedacht ik mij. Het was al wat later dus de lichtjes gingen op de fiets. Eerst maar eens rustig via de bebouwing naar het westen. De wind kwam ook uit het westen dus even lekker uit de wind rijden.

Bij Waarland ben ik naar Oudkarspel gegaan, even via de Voorburggracht richting Broek. Bij Broek dacht ik: ‘Ik kan natuurlijk ook even langs mijn ouders een fijne oudejaarsavond wensen’. En zo geschiedde het.

Na het afscheid ben ik weer snel naar huis gegaan. Het werd al donker en ’s avonds zouden wij nog even het laatste vlees op de gourmet gooien. De terugweg ging een stuk makkelijker. De wind hielp echt even mee. Op de heenweg was dat wel anders. Met een lekkere lage hartslag werd koers gezet naar huis.

Bekijk de route op Relive.cc: De laatste van het jaar

Jaaroverzicht_2016
Jaaroverzicht 2016
Zo, dat waren de laatste kilometers van het jaar. Niet het jaar wat ik in eerste instantie voor ogen had. Voor het eerst heb ik een licentie aangevraagd. Mijn eerste officiƫle wedstrijd heb ik gereden. En vanaf mei was het over. Onverwacht was Marjolein zwanger geworden. Hierdoor moest ik mijn fietsactiviteiten drastisch minderen. De zwangerschap verliep niet als de vorige drie. Na de geboorte van onze vierde kind en derde zoon Dex, kon ik vanaf november weer volop trainen. Heerlijk was dat. En goed om een basis te kweken voor volgend jaar. Want in 2017 wil ik er wel staan. Klaar om wedstrijden te rijden. Stay tuned!