Vette bek in het Ambacht

In het Ambacht ligt een MTB-rondje. En daar moet mijn crosser ook op. Vet!

De crosser was voor het laatst op het strand gebruikt en tja, dat is niet echt mijn ding. In het Geestmerambacht ligt een MTB-rondje. Schijnt niet supersnel te zijn =, maar wel veel draaien en keren. Ideaal dus om mijn bochtentechniek bij te spijkeren.

MTB_Geestmerambacht_jump
MTB Geestmerambacht jump
Eerst op de weg even een half uur warm rijden en toen het bos in. Het eerste stuk gaat langs het water en dan het bos in. Even wat draaien en keren en vervolgens weer langs het water. Dan linksaf het bos en daar begint het draaien en keren echt. Onderweg waren er weliswaar zelfs wat jumps. Een paar planken op een helling en dan een klein stukje vliegen door de lucht. Leuk!

MTB_Geestmerambacht_Imming
Uitzicht over het Kleimeer
Via een dijkje naar beneden en met wat snelheid een haakse bocht. Dat is best glibberen. Overigens was het hele parcours goed vet. Daarna via de parkeerplaats weer het bos in om vervolgens een heuvel op te rijden. De wortels maken het wat lastig maar natuurlijk kom ik boven. Bovenop heb je een fantastisch uitzicht over het Kleimeer. Na de afdaling duik je gelijk het bos weer in om via allerlei bochten bij de kant van de S3 uit te komen. Hier zijn wat afdalingen die best wel glad zijn. Voor mij als beginner best tricky, maar niet gevallen! Vlak voor het einde is er nog een beste jump. Voor de gevorderden. Ik ben voor de routen voor beginners gegaan.

Na nog een keer het rondje, die ik sneller afrondde inclusief val (vandaar de vette bek), was het weer richting huis. Een leuk rondje waar ik zeker nog wel vaker terugkom. De vettigheid is natuurlijk alleen maar goed voor je techniek!

Bekijk de route op Relive.cc: Vette bek in het Ambacht