Crossen op een crosser

Al een aantal maal heb ik gereden op een MTB van Hans van der Made. Vandaag heb ik voor het eerst op mijn eigen cyclocrosser gereden.

Een paar weken terug heb ik de cyclocrosser van Joris de Boer overgenomen. Een mooie blauwe Imming. Na een paar aanpassingen was de fiets gereed voor de prut. Eerst zou ik de Rabotop wedstrijd in het Dijkgatbos rijden. Een aanpassing in de familieplanning deed de wedstrijd veranderen in een training.

Om 10 uur stond ik bij Maurice binnen om te starten voor twee uur baggerfietsen. Als eerste naar het Lutjestrand om daar het strand te testen. Goed hard al is het wel wennen met zo’n cyclocrosser. Dat is echt een verschil met een MTB. Nog wat kriskras over het strand en de camping en het grootste deel van de Westerland Offroad Challenge was weer verkend. Op de crosser moet dat volgende week gaan lukken!

Via de dijk van Wieringen werd koers gezet naar het Oeversebos. Hier werd er wat meer bocht- en kluchieswerk uitgevoerd. Ging niet zo heel slecht. In het Dijkgatbos ging het al een stuk beter. De Rabotop wedstrijd was er dus we konden niet overal rijden. Bij de start kwamen we Hans nog tegen maar die was druk.

Het was al een beetje laat dus wr moesten een beetje doorrijden naar huis. Na ruim twee uur was ik tevreden. De cyclocrosser zat en reed lekker. Misschien in de toekomst de remmen vervangen en tubes regelen maar eerst maar eens fietsen. Volgende week op Westerland en misschien 18 december nog in Enkhuizen. Mooi man!

Bekijk de rit op Relive.cc: Imming crossert – 1ste keer best lekker!