Baantraining

Na een paar weken afwezig maar weer naar baan. Daar had ik zin in!

Buiten is het koud. Heel koud met dat dunne windje. Gelukkig is daar dichtbij een mooi uitkomst voor: de wielerbaan in Alkmaar. Heerlijk droog, in de luwte en niet te koud een paar uur fietsen. Op donderdag geeft Herman Schenk een baantraining. In oktober was ik al voor het eerst dolgedraaid op de baan en dat smaakte zeker naar meer! Voor volgend jaar heb ik een mooi doel voorgespiegeld. Een winter traienen bij Herman op de baan moet daar zeker een goede basis voor leggen.

Vandaag waren mijn beentjes alleen niet echt meegaand. Dat kan trouwens ook aan het verzet liggen. Op aanraden van Dex Groen heb ik mijn koppelverzet 50×15 vervangen door 52×16. Het scheelt een tandje maar was wel een verschil. Bij de oefeningen op snelheid merkte ik dat ook. Je blijft trappen!

Verder vond ik de training rommelig. Dat kan natuurlijk aan de oefeningen liggen. Veel rondjes rijden op tempo en techniek oefeningen (tussen twee rijen doorrijden, niet mijn ding). Ach, volgende week gaan we weer met frisse zin heen! Want dat baanrennen blijft toch wel super!