Zere knieën op DOK

Dinsdag is DOK avond. Geen wind, lekker zonnetje en een aangename temperatuur. Een unicum in Den Helder.

Voor de trainingsrit reed de jeugd van DOK en Texel op het parcours. Geen gelegenheid voor inrijden dus. Een koude start is niet echt mijn ding. Vanaf de eerste bocht werd er direct een aanval gepleegd. Ik de idioot er gelijk achteraan en teruggehaald. Nou ja teruggehaald, we reden met z’n tweeën vooraan. Los van het peloton in de eerste ronde. Dat duurde gelukkig ook maar een ronde.

160412_DOKDe volgende ronden werden er veel aanvallen gedaan. De eerste paar keer pareerde ik ze. Alleen mijn knie begon wat te zeuren. Even rustig aan in het peloton. Na een aanval brak het peloton en moest ik nog even aanzetten om de oversteek te maken. Dat deed zeer.

Na een ronde liet ik mij afzakken om te kijken wat mijn knie zou doen. Dat werd niet beter. Nog een ronde uitrijden en dan maar stoppen. Einde DOK. Alleen wedstrijd rijden is misschien toch te intensief. Eerst maar weer eens normaal trainen.

Foto’s zijn van Wim Lemmers