Omloop Polderwaard Nieuwland

Vorig jaar laste Wielersport Wieringen een nieuwe wedstrijd in wegens het annuleren van de Vikingtour. De Omloop Polderwaard Nieuwland wordt net ten zuiden van Den Oever verreden in de gelijknamige polder. Door het open karakter een parcours dat bij (on)gunstige uitermate geschikt is voor een waaierkoers. Vorig jaar wist Marvin Bruul na een lange ontsnapping met Michael Ruska te winnen.

Dit jaar was de wind zeker niet ongunstig. De wind draaide van zuidoost naar zuidwest en was niet al te hard. Met ruim tachtig renners aan de start zou dit een compacte wedstrijd worden.

Zelf had ik vooraf niet zo heel veel zin. Na een slapeloze nacht wilde ik eigenlijk weer mijn bed in kruipen. Toch ben ik maar gegaan omdat bijna de gehele ploeg aanwezig zou zijn. Om even over 9 was ik in Hippolytushoef. Na een bakkie koffie de kleertjes aan en op naar de start. Wegens het ontbreken van spelden stopte ik mijn nummer maar in mijn achterzak. Voortaan maar weer mijn eigen speldjes mee.

Ronde Polderwaard NieuwlandOm 11.00 uur ging het peloton van start. Ik kroop van achter naar voren om een goede positie te winnen. Dat ging goed. Bij de tweede bocht werd ik alleen gigantisch afgesneden, belandde in de berm en kon met veel moeite voor de volgende bocht weer aanhaken. Voor mij gingen twee renners vierkant door de bocht waardoor ik weer moest remmen. Een gat, een poging om weer er bij de te komen en ja hoor: gelost. Potverdorie. Dat moest nou net niet…

Vervolgens 1,5 uur met 10 andere geloste gereden. Nou ja, dan maar lekker getraind. Hopelijk kan ik volgende keer wel gewoon in het peloton blijven.