’s Ochtends slapen de Duitsers nog

’s Ochtends vroeg heeft een paar voordelen: meestal staat er geen tot weinig wind, het is rustig op de weg en alle vakantie vierende Duitsers liggen nog lekker in hun caravan. Mooi fietsweer dus!

Heerlijk vroeg eruit. Het is dan niet zo warm, al merkte ik bij Eenigenburg al dat de temperatuur al pittig zijn best deed. Het windjack was weer voor noppes mee. En het is heerlijk rustig op de weg. Alleen wat andere vroege vogels delen dan met je de weg. De Westfrieschedijk kronkelt heerlijk onder me weg. En voor het gevoel: alleen maar tegenwind.

Bij Sint Maarten linksaf richting Sint Maartensbrug en Sint Maartenszee. Hier is het meestal druk met Duitsers. Gelukkig was het vroeg, dus de meeste lagen nog vlak. Dat scheelt weer een paar bijna aanrijdingen. Bij Sint Maartenszee weer linksaf (denk, doe eens gek) richting Petten. Op de Hondsbossche had ik een ingeving: laten we eens wat intervalletjes doen. De eerste serie van vijf keer 10 seconden sprinten ging wel, en doet dat tegenwind extra zeer. Geen idee trouwens waar die wind opeens vandaan kwam, bij vertrek was er bijna geen wind. De tweede serie hakte er wat sneller in: na 3 keer was ik er wel klaar mee. Dus weer rustig aan tegen de wind in naar Camperduin.

Via de duinen naar Schoorl en weer rustig aan richting huis. Met een klein ommetje dan om nog wat extra kilometers te halen. Al met al toch wel lekker zo ’s ochtends.