Mooi weer fietser

Januari was mijn laatste ritje, volgens mijn site. Dat is niet helemaal waar. Ik ben al wel een paar keer geweest. Allee niet noemenswaardig. Was vandaag wel noemenswaardig dan?

Elke zaterdag zwem ik bij Triathlonvereniging Zwefilo. Anderhalf uur lang en dan helemaal naar de klote zijn. Maar wel lekker. Gisteren was ik ook geweest en baalde dat ik niet kon fietsen met dat mooie weer. Vandaag moest het dan maar wel. Eerst ‘s ochtends vissen met Sem, lunchen en op de fiets. En ja, dat weer. Mijn god wat lekker. Op de teller 34 graden, dat zal wel 30 moeten zijn. Een lekker zonnetje voor de bruine kleur (ja, mijn fietskleren heb ik dag en nacht aan) en een heerlijke wind voor de afkoeling. Heerlijk.

Eerst via Schoorl langs de duinen naar Egmond aan de Hoef. Daarna via Heiloo weer terug naar Egmond aan de Hoef (afslag te vroeg genomen). Over de Hoeverweg naar de wielerbaan in Alkmaar en via het Noordhollandsch Kanaal weer naar huis. Bij Krabbendam dacht ik er kan nog wel een lusje bij. Dus over die mooie Westfrieschedijk naar Sint Maarten. En dat voor de wind, ook geen straf. Bij Sint Maarten rechtsomkeert naar ‘t Rijpje. En dat is vol tegenwind. Harken. Dat deed wel zeer. Rustig aan naar huis met een voldaan gevoel. En nu? In de zon bakken, de rest van het lichaam moet ook bruin.