Eerste ritje in 2019

Eigenlijk te laat. Het was al de derde dag van het jaar. Slecht gemiddelde zo aan het begin van het jaar. Maar het is een begin en dat moeten wij vasthouden! Dus vandaag gefietst.

’s Ochtends lag het bed nog wel lekker dus ik ben niet al te vroeg op de fiets gegaan. Om half 10 zat ik op het carbonnen ros. De wind zou uit het zuidwesten komen maar kwam uit het noordwesten. In die richting was de lucht donker, heel donker. Dus toch maar richting het zuidwesten. Langs de kust volgde de bui mij op mijn achterwiel. Lichte druppen maakten mij toch wel nat. Bij Egmond-Binnen richting Egmond aan Zee om de bui voorbij te laten gaan. En inderdaad, hier scheen de zon. Door mijn onbekendheid nam ik een verkeerde afslag en kwam op een doodlopende weg uit: het strand. Hier zaten wel twee leuke klimmetjes in. Aangezien ik een duurrit deed, ben ik niet als een gek omhoog gegaan. Nee, rustig aan. Maar wel leuk voor intervaltraining!

Als Ali-Illigali ben ik door de PWN duinen gegaan tot aan Bergen aan Zee. Hier tussen twee buien door via Bergen naar Schoorl. Bij Schoorldam trof ik het slecht. De bui was er eerder dan ik en toen….was ik nat. Naja, wel bijna thuis. Daar natuurlijk even opwarmen onder de douche na twee uur op de racefiets. Een nadeel van dit weer. Mijn fiets moet ik alweer poetsen. Blijf bezig zo!

Om de dag nog sportiever te maken ben ik ’s middags nog even met de kleine meid naar de Hoornse Vaart geweest. Even een paar uur genieten in het zwembad. En als we dan echt goed bezig zijn. Na het eten gewoon nog even een half uurtje yoga. Even die spieren ontlasten.