Knallend het jaar uit

“Kijk Marjolein, nog 32 kilometer dan heb ik dit jaar 1.000 kilometer gefietst! Dus morgen ga ik nog even.” Het enige antwoord dat ik terug kreeg was: “Autist.”

968 kilometer. Dat had ik tot vandaag gereden. Schandalig slecht. Zo weinig. En het erge is dat de meeste kilometers ook nog eens van de afgelopen 2,5 maand zijn. Werk ver weg en willen fietsen is echt geen combinatie. Gelukkig is dat over en kan ik nu ook uit mijn werk nog een beetje trainen. Dus nu in de vakantie moet ik het er zeker van pakken. Dus vandaag die laatste 32 kilometer nog maar gefietst!

Minder wind dan gister alleen met wat zware benen voelt het net als gisteren. Eerst relaxed naar Schoorldam en Camperduin. Daar kreeg ik het idee om wat sprintjes te trekken, dus hoppa 10 vol en 20 rust. Tussendoor kwam ik Ike Groen nog tegen, die zal wel gedacht hebben “wat een idioot”. Richting Bergen aan Zee nog een serie van 5 en weer rust. De derde serie kreeg ik er niet uit. Sterker nog, duintje op deed al zeer. Dus relaxed terug naar huis via Bergen en Schoorl.

kerk schoorl erik van der maat
Zalig nieuwjaar!

Bij thuiskomt stond de teller nog niet helemaal op 40 kilometer, dus nog even een klein heen-en-weertje op de weg voor. Mijn vriendin zal wel gedacht hebben: “Wat een autist.”