Duurritje

Marjolein was nog niet helemaal hersteld van een klein virusje dus maar ’s middags gefietst. ’s Ochtends was het beter weer (droog en weinig wind), dus ik het trof het ’s middags.

Langs de duinen naar het zuiden was het dan wel goed vertoeven. De hartslag mooi laag houdend om het duurvermogen te trainen ging hier lekker. Tot aan Heemskerk wel tegenwind, dat wordt dan goedgemaakt op de terugweg. Langs de Westerweg was het dan af en toe wel van opzij maar dat mocht de pret niet deren. Het fietsen ging lekker door. Bij Alkmaar het Noord-Hollandschkanaal opgezocht om naar Schoorldam te gaan. Het kanaal draait richting het westen en dat was goed te merken: tegenwind. Bij Schoorl kon ik dan weer rustig tussen de bebouwing doorfietsen.

Het was al donker geworden en mijn lichtje stond weer aan. Een probleem, vergeten op te laden. Hopelijk redt hij het tot thuis. Bij Camperduin de Hondsbossche Zeewering op en daar het lampje uit gedaan. Fietsen in het donker is bijzonder, maar scheelt wel accustroom! Vanaf Petten tot aan thuis af en toe aan, af en toe uit. En warempel redde de accu het tot thuis! Volgende keer maar wel opladen.

Heilooerbos erik van der maat
Alleen tussen de bomen in het Heilooerbos

30 december. Dit zou zomaar de laatste rit van het jaar kunnen zijn. 3 uurtjes getrapt en dat voelde heerlijk. Dit ritme moet ik vast blijven houden!