Terug vanuit Boxtel

Eten, drinken en stilzetten. Echt typisch Kerst. Iets waar ik niet aan mee wil doen. Ik wil gewoon sporten!

tweede Kerstdag. Weer zo’n dag net als eerste Kerstdag. Eten, drinken en weinig bewegen. Om in vorm te komen is dat niet bevorderend. Dus, ga bewegen! Fiets achterin de auto en op de terugweg lekker naar huis fietsen. Heerlijk! Gisteren ook al gedaan en vandaag weer. Dan ben je wel verplicht om te gaan trappen. Vanuit Boxtel werd ik bij Amsterdam gedropt om daarna lekker naar huis te fietsen. Lichtje op en trappen maar. Over de Schellingwouderbrug naar Amsterdam-noord. Daar was het even zoeken door de verkeerswerkzaamheden naar de goede route. Onder de A10 door naar kleine Zunderdorp. Via het dijkje richting de oude E10 om door te gaan naar Purmerend. Daar is het altijd lastig om en inderdaad, ik koos de verkeerde route. Maar goed, het Noordhollandsch kanaal zat nog steeds aan de linkerhand dus de richting was goed. Bij West-Graftdijk ging het toch niet helemaal goed. De oude toegangsweg was geblokkeerd door rommel. Toch ergens het verkeersbord richting Alkmaar gemist. Terug door het oude dorp en onder de N244 door. Daar hebben ze ook het verkeersbord verwijderd dus ik ging richting Driehuizen, de mooie opstapplaats voor de Eilandspoldertocht.

Bij Driehuizen miste ik de brug, het was toch even te donker in het kleine dorp. Halverwege de polder kreeg ik tegenwind en merkte op dat dit niet de goede richting was. Dus weer terug en bij Driehuizen nu wel over de brug. Door de saaie Schermer naar Alkmaar. Vanaf hier niet meer verkeerd gereden en lekker voor de wind naar huis. Heerlijk ritje van bijna 2,5 uur. Dit ritme vasthouden en dan ben ik weer snel in vorm!