Mooi op de crosser

En zo denk je dat het lekker gaat, en zo lig je in het gras. Nieuwe banden en remmen. Het gaat niet allemaal vanzelf.

Vorig jaar tijdens de Westerland Offroad Challenge had ik pech. In de laatste ronde reed ik lek en kon ik vanaf het hoogste punt op Wieringen lopend naar het laagste punt. Sindsdien stond de cyclocrosser Imming JdB in de schuur. Wel schoon gelukkig. Vorige week had ik dan maar eens nieuwe banden besteld en ook een nieuwe set remmen. Van de week gemonteerd om vandaag eens lekker te gaan prutten. Het Geestmerambacht staat daar bekend om. Maar tot mijn zeer grote verbazing washet droog en goed te bereiden. Alleen buiten het bos om was het wat minder. Evengoed lekker hoor!

Twee rondjes kriskras door het bos. Gadegeslagen door vader met dochter die dachten dat ik om mijn gewone racefiets door het bos reed. Nou niet echt. De cyclocrosser met nieuwe Challenge Grifo open Pro bandjes deed goed zijn werk. Ook de Avid Shorty Ultimate remmen van Sram deden de fiets goed stoppen. Al is remmen angst volgens sommigen.

De tweede ronde ging het lekker. Alleen op het grasveld mocht ik de sprietjes even van dichtbij bekijken. Een niet zo handige stuurmanouvre deed mijn achterwiel raar glijden. De tweede domper kwam vlakbij huis: een nat pak door de regen.