Tour de Hongrie – dag 6

Na een goede nacht weer vroeg op om te ontbijten. De fietsen in de bus gedaan en toen werd het wachten. De heren wilden nog even relaxen. Ik vond het meer tijdverspilling, en inderdaad waren wij maar net op tijd. Reden tot frustratie.

In de neutralisatie begon het al goed, Joschka moest van fiets verwisselen. Langs de kant van de weg repareerde ik zijn voorderrailleur. Nog voor het einde van de neutralisatie zat hij alweer op zijn normale fiets. Snel gegaan dus!

Na een kilometer of zeventig was er een grote valpartij. Twee renners van Bike Aid waren daarbij betrokken. Salim kom snel weer vertrekken met een verdraaid zadel, Awet bleek in de greppel te liggen. Een grote bult op zijn voorhoofd en een hersenschudding waren het gevolg. Hij kon de koers niet vervolgen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Later bleek hij enkel een zware hersenschudding en wat last van zijn nek te hebben. Salim haalden wij weer in en al rijdende voort verstelde ik zijn zadel. Op de weg terug pikten wij ook nog Timo op die moest lossen. Achter de auto kwamen zijn weer bij het peloton.

Lange tijd zaten Joschka en Maron in de kopgroep. Vlak voor het einde werden zij bijgehaald. Op het plaatselijke rondje werd Maron 5e en Joschka 12e.

Bij het hotel heb ik gelijk de fietsen schoongemaakt met wat hulp van de Noorse ploeg Fixit. Dat scheelde een hoop tijd. Eindelijk een keer op tijd klaar! Het hotel was ook super. Helaas geen gebruik kunnen maken van alle mooie faciliteiten, maar het eten en de kamers waren super!