Tour de Hongrie – dag 4

De eerste echte wedstrijddag. 150 kilometer door het Hongaarse landschap met een klimmetje onderweg.

De dag begon warm als snel was het 30 graden. ’s Ochtends vroeg was ik al op om de fietsen gereed te maken. Dat we het nog wel een hels karwei in de hitte en ook de reservewielen moesten gerepareerd worden. Drie stuks wielen met een lek. Jammer genoeg door de vorige mechanieker nog niet hersteld.

Na de lunch in het hotel van de organisatie maakte ik de wedstrijd fietsen gereed. Ik had een mooie opstelling gemaakt voor een foto maar wegens tijdgebrek geen foto gemaakt. Volgende keer beter. Zeiknat vertrok ik met de ploegleider naar de start. Met de auto 17 van 18 niet de ideale positie om de koers te volgen. Om 3.00 uur gingen wij van start. Na 6 km neutralisatie ging de koers los. er waren veel vluchtpogingen. Uiteindelijk na zeuventig kilometer ontstond er een grote kop groep van 10 man. Een van de 10 was een renner van Bike Aid: Awet. Al snel krijgen zij een grote voorsprong van een 1.45 minuten.

De weersvoorspellingen hadden dit keer gelijk en na 81 km de koers onderbroken door een onweersbui. Zeer harde wind, onweer en regen zorgden er voor dat de koers werd gestaakt. De renners gingen snel de bus en ploegleiders auto in om te schuilen. Deze etappe was te snel over. Op naar het hotel om op te frissen en de fietsen gereed te maken. Dit keer werd het niet zo laat als gisteren: half 11 was ik er wel klaar mee. Op naar morgen.