Erik van der Maat – DNF

Did not finish. De meest slechte uitslag die er is. Mijn eerste is gekomen. Heel erg jammer. Een klapband gooide roet in het eten.

Om 13.00 uur stonden 57 Sportklasse renners aan de start. Dit keer geen Amateurs. Dat kan wat schelen in de snelheid. De eerste twee rondes verliepen lekker. Daarna merkte ik dat mijn benen weer volliepen. Dat aanzetten blijft gewoon ongelofelijk klote. Het kost mij zoveel kracht dat ik gewoon het peloton moet laten gaan. Vier rondes heb ik doorgehakt. Toen moest ik lossen.

Al snel haalde ik Maurits B├╝sse bij en als duo gingen wij verder. Het peloton naderde ons en wij konden weer aanhaken. Totdat mijn achterband pang zei. En pang betekent lopen. En dat mocht ik. Een half rondje over de klinkers naar de start. Einde koers.

Erg balen. Ik had mij vandaag wel een beetje willen meten met de rest van de Sportklasse renners. Maar ja, 12 rondes en toen was het over. Morgen maar even nieuwe banden halen en eens kijken voor reservewielen. Dit schiet niet op zo.

Het ritje is ook terug te kijken op Relive.cc: Ronde van Enkhuizen – DNF – klapband.