Trainingskamp dag 8 – rustdag

Een rustdag. Even de beentjes tot rust laten komen en even niet aan fietsen denken. Dat had ik gisteren al gedaan. Dus ik mocht wel even lekker op die fiets zitten.

Na de yoga sessie en het ontbijt ben ik met Thomas Hartog op pad gegaan voor een ritje van 4 uur. Sjors Dekker en Dorus de Rijke zouden ook meegaan, maar bleven uiteindelijk thuis. Thomas en ik kozen voor een bekend rondje. Net als donderdag en vrijdag maar dan wel met een koffiestop in Tossa da Mar. Om even over tienen vertrokken wij. Het was nog fris dus alles lang en de pet op. Pas later in de middag zou het beter worden. Na de eerste klim trok ik mijn windjack aan omdat het echt fris was. Langs de kust stond er ook nog eens veel wind waardoor het niet echt lekker fietsen was.

Na 2,5 uur bereikten wij Tossa de Mar. Even een stop op een terras met koffie en een broodje. Op het terras kwamen wij Dorus, Ruud Appelman, Arie van der Lee en Sebastiaan ten Zeldam nog tegen. Hun tafeltje namen wij over zodat zij weer verder konden. Na een cappuccino, cola en broodje ham-kaas gingen ook wij weer op huis aan. De terugweg was voor mij een beetje een hel. Bergop wind tegen, bergaf windtegen en ook nog eens op de vlakte wind tegen. Net alsof wij weer thuis zijn!

Een mooie rit met Thomas. Ik heb 4 uur lang afgezien in het wiel van de klimmer. Af en toe was het desillusionerend om met hem te fietsen.

Bij thuiskomst bleken de kleren afgeleverd te zijn. Een nieuw design en nieuw materiaal. Natuurlijk moest dit op de gevoelige plaat vastgelegd worden.