Dag 7 – rustdag voor mij

6 dagen lang fietsen. 6 dagen lang in het zadel. 6 dagen lang het gezeur van Maurice aanhoren. 6 dagen lang genieten. 1 dag rust.

En die was voor mij vandaag aangekomen. Een rustdag. Lekker geen fiets aanraken maar een dagje in de auto. Niet met Maurice maar met Annelies Goos. Maurice heeft ons vandaag verlaten om lekker naar zijn gezin te gaan. Geen gezeur, geen Napoleon ballen, geen geruft, geen gesnurk (oh nee, dat was ik).

De dag begon zonder yoga. Er zou al vroeg vertrokken worden wegens het voorspelde slechte weer. Een aantal waren het daar niet mee eens. Luuk van der Meer, Arie van der Lee en Ruud Appelman zaten hondstrouw klaar met hun matje voor een yogasessie. Geen Erik, maar wel yoga. Dat is dan weer netjes van de mannen. Ik zat dan wel op tijd aan het ontbijt om vroeg weg te kunnen. Na het afwassen en in pakken van de auto konden wij weg voor een rit van 6 uur.

Tino Haakman had weer een mooie route uitgezocht. Via Hostalric werd richting gezet naar de Col de VErell. Een lange klim die op een paar punten wat steiler is. Door de laaghangende bewolking was er vanuit de auto niet meer te zien dan het bos. Bovenaan was het koud. Snel de warme kleren aan, nog even wat naar binnen en weer naar beneden. Nico Leijen en Bram de Waard gingen rechtsomkeert. Nico had geen zin in een lange training en Bram zijn accu van Di2 was leeg. Halverwege de afdaling stapte Tessa Neefjes ook af. De Nederlands Kampioene is vorig jaar aangereden en heeft nog last van haar rug.

Via Viladrau, Taradell, Vilalleons, Espinelves werd de training voortgezet naar Sant Hilare. In de afdaling raakte Luuk van der Meer ten val. In emotie zette hij de afdaling verder in en waren wij hem kwijt. Iedereen dacht dat hij volle bak naar huis ging. Via Santa Colome en Sant Andreu Salou werd de kortste route naar huis ingezet. Zes kilometer voor thuiskomst doemde een rode stip met blinkende benen op aan de horizon. Luuk was daar weer. Uitgeput sloot hij aan bij de groep. Wat bleek, hij had lek gereden in Sant Hilare, had ons voorbij zien gaan, legde snel een nieuwe band erop en had de achtervolging ingezet. Echter, wij hadden hem niet gezien en waren anders gereden. Al met al iedereen wel weer veilig thuis.

Na de smaakvolle pasta van top-koks Lourens en Ted werd de quiz gehouden. In drie categorieën waren punten te scoren. Na afloop moest ik nog even een fiets nakijken en bleek dat onze groep had gewonnen. Een mooie afsluiten van een rustige dag.