Achter de brommers

Op de baan heb je twee soorten brommers: de grote motoren bij de stayers en de dernys bij de achtervolgers. Vandaag maakte ik kennis met het derder type.

Na de taart en kado’s voor dochter Lis was ik maar net op tijd op de baan. 5 minuten warmrijden en gelijk aan de bak. Opvallend was de hoeveelheid geel-blauwe shirtjes op de baan. Waar normaal een verdwaalde op de baan te vinden is reden er nu vier rond. Robbert-Jan Mol, Tim Groot, Sjors Dekker en ik. Verder was er nog Westfrisiaan Dex Groen maar hij rijdt altijd in het andere geel-blauw van Imming Bikes.

Op de baan reed een normale groep mee. Niet echt druk dus. De meeste zullen wel op het ijs staan. Het eerste uur werd er weer lekker getraind. Sprintjes, tempoversnellingen en uiteraard het peloton inhalen. De derde keer mocht ik achter de brommers Mol en Dekker aan. Voor degene die verwachten dat ik eerdaags in clubcompetitie uitkom: ik hield het bij maar meer ook niet. En dan trappen die brommers ook nog geeneens volle bak.

Het tweede uur was wat minder spectaculair: drie keer tien minuten tempo rijden. Het ging gelukkig snel voorbij. De derde keer werd moeizaam volgehouden en het laatste rondje nog even sprinten liet ik aan mij voorbij gaan.

Zondag aanstaande staat er weer een training met West Frisia op de planning. Hopelijk blijft het droog, de voorspellingen zijn niet al te best.