Kamikaze avond op de baan

Donderdags wordt er altijd een training gegeven voor de wat meer geoefende baanrenners. Helaas was deze week de training geannuleerd. Dan maar op woensdag. Met gevaar voor eigen leven.

Op woensdagavond is er altijd een vrije training. Iedereen kan dan een paar uurtjes rondjes draaien op de baan. Vroeger dacht ik dat er altijd heel veel geode renners waren. Nu ik een paar keer getraind heb op de donderdag, merk ik dat er woensdags eigenlijk alleen maar wat minder geoefende renners zijn. In het begin was het lekker rustig. Dus veel ruimte op de baan en lekker in mijn eigen tempo rijden. Na een half uur ontwaakte trimmend Alkmaar zich en werd het best nog wel druk op de baan. En dat merkte ik ook aan de rijstijl. Van links naar rechts zonder te kijken, brullen dat er te dicht op elkaar wordt gereden (had nog makkelijk een fiets tussen gekund) en geen tempo kunnen houden.

Eigenlijk was ik het al snel zat, maar ik wilde toch wel even 2 uur trainen. Met hangen en wurgen is dat dan gelukt, maar ik ga voortaan wel gewoon op de donderdag. Een stuk beter voor mijn gemoedsrust.