Licentie!

Supercool! Dit jaar rij ik gewoon met een licentie! Een jaar lang proberen het wiel van de sportklasse renners te houden. Twee jaar geleden heb ik voor het eerst aan die snelheid mogen proeven. Vorig jaar heb ik weinig kunnen fietsen, maar het lichaam voelde goed. Goed genoeg om de stap te maken.

Twee weken geleden heb ik de knoop doorgehakt: die licentie moet er komen. Dus aangevraagd. Naast lid van wv West Frisia, waar ik ook mechanieker ben bij de elite-renners, zal ik nu ook in de sportklasse zelf fietsen. De wedstrijden zal ik in het tenue van Wielerploeg AGW-Bouwbedrijf Hollands Kroon rijden.

Voor het aanvragen van een licentie moet er ook een sportkeuring ondergaan worden. In een half uur wordt er bepaald of je goed genoeg bent. Dat is mij gelukt! Opvallend is wel mijn hematocriet waarde: 52. Een paar jaar geleden was dat nog een probleem. Hoger dan 50 betekende verdachte waardes. Gelukkig zien de sportbonden nu in dat er ook hogere natuurlijke waardes zijn.

Momenteel ben ik druk bezig om mijn trainingsschema op te zetten (met behulp van Maurice IJlstra), wedstrijden uit te zoeken en uiteraard mezelf klaar te stomen voor het seizoen. De eerste wedstrijd? Op 20 februari de Schelphorst-competitie.