Kwakken met AGW-BHK

Zaterdag was er een teammeeting van Wielerploeg AGW-BHK. Om wat meer structuur in de ploeg te krijgen, wordt er een keer per drie weken samen getraind. Vandaag was er een voorproefje.

Vier man stond er op het Hoekie in Hippo: een sponsor, een ploegleider, een renner en een…Ja, wie sage ich das jetzt…. Gestart werd er bij een van de sponsoren.

Ik moet zeggen, de wind deed goed zijn best vandaag. Al vanaf de Waardweg werd er kop over kop gereden. Dit beeld voldeed zich tot nabij Obdam. Alle wind op de kop. Richting Opmeer was het verademend om door de wind voortgestuwd te worden. Heerlijk! Via Sijbekarspel, Abbekerk en Wieringerwerf weer richting Hippo. Bij Wieringerwerf nog even aan Jasper laten zien hoe je moet sprinten à la Abdoesjaparov (inderdaad, met kwak). Vlak voor Wieringen moest (de meningen zijn daar verdeeld over) er nog een kilometer tegen de wind in gereden worden. Dat deed zeer. De beentjes stonden goed in brand. 2,5 uur trappen is lekker, maar met die wind zwaar.

En wat ga ik nu doen? Zolder gereed maken voor de Tacx, licentie aanvragen bij West Frisia en lekker koersen rijden dit jaar. Ik heb er zin in!