Sandt Werfen

Een nieuw jaar: de allerbeste wensen, veel gezondheid en dat het maar weer een sportief jaar mag zijn.

Vandaagbegon de dag wat minder met regen en veel wind. Niet echt motiverend om ’s middags te gaan fietsen. Gelukkig werd het droog en de wind leek ook wel wat minder te worden.

Sinds een aantal maal ga ik eerst richting Alkmaar. Met de zuidelijke wind is dat best wel lekker. Tot aan Alkmaar rij je bijna het gehele gedeelte in de bebouwde kom. Weinig last van de wind dus. Bij Oudorp richting Ursem. Lekker de wind van opzij. Vanaf Ursem richting Spierdijk alles met de wind schuin van achteren. Even ten noorden van het lintdorp Spierdijk door het gehucht en wellicht oudste dorp van Westflinge: Sandt Werfen (Zandwerven). 20 huizen en je bent er alweer door. En dat voor zo’n oud dorp. Mooie huizen staan er, maar om er te wonen? Nou, nee. Op nummer 10 woont waarschijnlijk de dorpsgek. Zijn huis is uitgekozen tot ‘centrum’ van het dorp.

Bij Spanbroek nog even de afslag gemist en vervolgens verkeerd. Dus weer terug. Goed voor de kilometers zullen we dan maar zeggen. Vervolgens bij Spanbroek wel de goede afslag genomen en lekker naar huis.

De eerste kilometers van het jaar zitten er weer op!