Het wordt met de week gekker

Elke donderdag rij ik op de baan. Twee uur trainen met een hele hoop klasbakken bij meneer Schenk. Vandaag was er zelfs een olympische klasbak.

Op zijn twitter staat: ‘If you want to follow me, try to keep up!’ Een uitdagende tekst. Een winnaarstekst. Vergezeld van een profielfoto met zongebruinde huid en het welbekende lange dansende blonde haar. Goed voor Olympisch goud en zilver, WK alles, NK alles, EK bijna alles en waarschijnlijk nog een paar dozen vol medailles, bekers en vaantjes. Vandaag reed hij mee op de baan.

Ik had er zin in! Heerlijk twee uur rammen op die baan. Ik was heerlijk op tijd zodat ik niet hoefde te haasten en heerlijk rustig kon inrijden. Het was ook nog rustig. Toen ik na heel wat rondjes van kop af ging, kwam ik erachter dat er toch wel wat meer op de baan waren. Beetje achter mij aanrijden…

Om half acht gaf meneer Schenk het startsein en werd de training gestart. Temporijden, versnellen, peloton rondje inhalen, staand sprinten, zittend sprinten en waarschijnlijk nog meer. Dat ben ik alweer vergeten. Maar het ging lekker. Alles kon ik mooi bijhouden (deed wel een beetje zeer) dus die beentjes worden beter. Lekker!

Zaterdag met de elite van West Frisia op pad. Een duurtraining van 4-5 uur. Wordt zondag lekker bankhangen denk ik.

En die renner op de baan? Ja, het wordt al gekker. Elke week verschijnt er een bekende Nederlander. Dat was dit keer schaatser Koen Verweij.