Droog baggeren

Blauwe lucht, 13 graden, amper wind en dan op de mtb. Ja, dat kan ook!

Op 4 december wordt weer de Offroad Challenge Westerland gehouden. Ook dit jaar ben ik daar bij. Een uurtje door de weilanden en over het strand crossen. Vandaag ben ik met Hans en Roel maar eens aan het oefenen geslagen.

Hans en Roel hoeven dan niet te oefenen. Die zitten al zo vaak op de mtb dat ze met ogen dicht nog vooruit komen. Ik moet dan wel oefenen. Talentloos hè! Eerst een stuk over de dijk. Omhoog naar beneden, omhoog naar beneden. Daarna in het Oeversebos op en neer racen en daarna naar het Dijkgatbos. Draaien en keren over het aangelegde MTB parcours.

Roel en Hans hadden van de week al voorpret. De afgelopen twee jaar lag ik elk jaar even vlak. Hans had dat niet gezien. Zo sportief als ik ben, lag ik bij het opstappen al. Zo, hebben we dat weer gehad! Bijna ging het in het bos nog mis, maar ik kon nog net mijn evenwicht houden. Jammer Hans, volgende keer beter.

Verder ging het lekker. Ik zit dan wel vierkant op de fiets, maar kom wel vooruit. Op sommige bochtige stukken had Hans moeite mij bij te houden. Begin ik het misschien nog eens te leren.

Draaien en keren op Relive.cc: MTB met Hans en Roel