In het wiel van Steven Rooks

Naast het mechanieken bij West Frsia moet er natuurlijk ook zelf gefietst worden. Vandaag dus maar weer getraind en dat is hard nodig!

Na het eten van een zelfgemaakte pizza snel de kinderen te bed en de kleren aan. Via de Alkmaarseweg naar Middenmeer. Vandaar uit naar Agriport. Zo, het stuk tegenwind hebben we weer gehad! Bij Agriport reed ik achterop drie renners van wielervereniging Noord-Holland en wat schetste mijn verbazing. Daar reed de winnaar van de bolletjestrui, lapjestrui en tweede in de Tour van 1988: Steven Rooks! Tot Niedorp heb ik in zijn wiel mogen fietsen. Dat is toch wel bijzonder.

Bij Niedorp nog even een extra lusje om extra kilometers te maken en snel naar huis. Het begint al te druppen en het zal zo wel gaan regen. En inderdaad, ik stap de deur binnen en het begint toch te hozen. Ik ben droog, Steven zal wel zeiknat zijn.