Aan de rand van West-Friesland

6,3 mm. Dat was de voorspelling voor vandaag. Een hoop water is dat. Het enige water dat ik gezien heb lag al aan de goede kant van ‘de doik’.

Van huis af had ik nog mijn armstukken aan maar die gingen al gauw uit. Het was toch iets warmer dan gedacht. Heerlijk fietsweer dus met weinig wind. En dat betekent dus continue tegenwind! Dit keer maar weer rrichting het oosten van West-Friesland. Een beetje zigzag door Hoogwoud, Nibbixwoud, Wognum en Hauwert.

Onderweg kwam ik nog een groepje tegen zodat ik met een iets hogere snelheid toch een lage hartslag kon behouden. Bij Andijk gingen zij helaas naar rechts en ik naar links. Van an de doik via onder de doik naar Medemblik. Het blijft toch een mooi stukje West-Friesland.

Bij Medemblik door de voormalige Zuiderzee naar huis. Ik had gezegd dat ik twee en een half uur zou gaan fietsen, dus bij Aartswoud richting Hoogwoud en via de Langereis naar Oude Niedorp. Door het dorp naar Nieuwe Niedorp om bezweet thuis te komen. Een heerlijk duurritje!