Klimmen en dalen

4 weken geleden was ik hier ook al: Zuid-Limburg. Land van de vlaaien, halve kippen en lekkere biertjes. Maar niet vandaag. Er stond een dagje mechanieken op het menu.

De ploeg was zaterdag al heen om het parcours te verkennen op de fiets. Ik ging pas zondag heen. Achteraf geen slechte keus, zaterdag was er regen. Op zondagochtend dus alleen heen heen. Na ruim 2 uur belandde ik in het Van der Valk hotel bij Stein waar de dame en heren nog aan het ontbijt zaten. Ploegleider Freek schrokte zijn laatste broodje naar binnen en wij gingen alvast op weg naar de start.

Bij de start even naar de ploegleidersvergadering met, inderdaad, vlaai en daarna snel de fietsen gereed maken. ’s Ochtends was het nog fris en mistig maar de zon begon zijn werk al te doen. De jongens vonden het plesant dat ik al baadde in het zweet.

Om 12.30 uur klonk het startschot en gingen de Conti- en Clubrenners op pad. Ruim 170 kilometer door het Limburgse heuvelland met onder andere de Gulpenerberg, Cauberg en Eyserbosweg. Al snel reden 14 renners weg die niet meer teruggehaald werden. Het peloton verbrokkelde in de laatste 70 kilometer waar Folkert Oostra en Adne van Engelen goed van voren zaten. Luuk van der Meer moest de koers al snel verlaten door mechanische pech. Gijs Beets en Thomas Hartog lostten na 130 kilometer. Jouri Ottenbros en Sven Broekaart eindigden iets na het eerst peloton.

Een mooie rit met warm weer daar in Limburg. Jammer dat het zover weg is anders zat ik daar elk weekend. Zelf, op de fiets!