Het Melvin Bosje pakt verkeerd uit

Gisteren deed Melvin Bos een prachtige aanval tijdens de finale van de Guldemonderonde: in de een na laatste ronde reed hij weg bij Rudy Vriend en wist dit tot aan de streep vol te houden. Vandaag had ik het ook in de benen. Althans, volgens mijn hoofd, niet volgens mijn benen.

Uit mijn werk ben ik direct naar Den Helder gereden om deel te nemen aan de eerste rit van de open clubcompetitie bij HRTC DOK. De benen voelden niet super slecht, maar toch ben ik bij de B-rijders gestart. Ook ploegleider Henk Foekema reed mee en samen met hem konden wij het eerste gedeelte van de wedstrijd bepalen. Henk deed nog een aantal aanval zodat ik mooi rustig het kleine peloton kon afstompen. De meerijders durfden niet op kop te komen zodat het peloton bij elkaar bleef. Nadat Henk zich had terug laten zaken werden er wat speldenprikjes uitgedeeld. Aan mijn benen merkte ik dat de gaten dichtrijden toch wat moeizamer gingen. De wedstrijd tegen de wind van gisteren had er toch wel ingehakt.

In de slotfase demarreerden Henk en ik omstebeurt samen met een andere renner. Wegblijven lukte helaas niet. Halverwege de laatste ronde probeerde ik nog een Melvin Bosje te plegen. Kramp in mijn rechterkuit veroorzaakte helaas een abrupt einde. Druk van de pedalen af en rustig meepeddelen. Vlak voor de streep wist ik Henk nog in te halen en als vijfde over de streep te rollen. Hier had toch wel meer ingezeten!

Zaterdag eerst weer rondjes draaien op de Schelphorst, zondag mechanieken bij West Frisia En dan dinsdag weer naar Dok. Kijken of mijn benen dan wel willen!

Hrtc dok 30 maart 5e