Heerlijk op de Schelphorst

Vorige week was het prachtig weer. Zon, lekkere temperatuur, weinig wind en 90 renners aan de start bij de Schelphorst. Ik niet. Ik zat thuis. Ik ga alleen met slecht weer heen, zoals vandaag: koud en wind.

Vandaag iets minder renners: bijna 70. Ook Adrie Visser stond aan de stort. De oud-prof fietst haar rondjes zo nu en dan nog. Heerlijk om er achter te rijden. Alles gaat nog zo soepeltjes en gemakkelijk.

IMGP4552 Ondanks de wind was het wel lekker fiets weer. En het fietsen ging ook lekker! De eerste 15 ronden reed ik mooi voorin en waande mezelf nog even in de kopgroep. Ik verschoot er zelf van. Daarna heb ik iets rustiger aangedaan. Lekker in de buik van het peloton meedraaien. De laatste paar ronden ging ik toch maar weer naar voren. Dat rijdt een stuk beter.

Uiteindelijk ben ik als 20ste geeindigd. Best knap als je kijkt naar twee jaar geleden. Toen kon ik geeneens het peloton bijhouden. Ook leuk voor mijn fans om mij gewoon in het peloton te spotten.

De volgende wedstrijd is de Guldemonderonde op het parkoers van HRTC Dok te Den Helder. Op 2e Paasdag klinkt om 15.00 uur het startschot. Dit zal mijn eerste wedstrijd zijn met mijn licentie!