Pontje Fryslân

Nood breekt wet. In plaats van naar huis rijden, heb ik op deze mooie dag gefietst vanuit mijn werk. Fiets en kleren mee, en om 4 uur omkleden en fietsen!

De werkdag was een beetje frustrerend dus ideaal om dat weg te trappen. Op Google Maps had ik snel een rondje gespot door een natuurgebied. Tegenwind en drie keer verkeerd rijden kwam ik aan in Veenhoop. Wat een naam. De ovirge plaatsnamen kan je geeneens uitspreken laat staan knap spellen.

Alleen bij Veenhoop was er een probleem: de pont voer niet. Een snelle blik op het fietsknooppuntenbord wees uit dat er een weg terug was: dezelfde als de weg heen. Shit, dat is een uur trappen in plaats van een half uur. Ben ik nog wel voor donker bij de auto?!?

Al met al op tijd terug en toch wel lekker om nog even te fietsen. Alleen dat moment als je dezelfde wrg terug moet fietsen…