Nederlands kampioenschap

Twee jaar terug ging ik voor het eerst mee naar het Nederlands Kampioenschap elite zonder contract. Vandaag voor de derde keer mee. Dit keer in Montferland.

De wedstrijd werd vandaag gereden maar gisteren waren wij al onderweg. Dex Groen en ik waren iets later dan de rest wegens familieverplichtingen. Na een gezellige rit kwamen wij om 3 uur aan in Zeddam. Een stap verder en je sta in Duitsland. De rest van de ploeg stond al klaar voor een verkenningsritje. Dex en ik kleedden ons snel om, lucht in alle bandjes en op de fiets.

Het parcours is ongeveer 16 kilometer lang en is eigenlijk niet vlak. ‘T Peeske, de muur van Zeddam en de finishstraat zijn de meest spraakmakende hellingen. Eerlijk gezegd vond ik ze wel heel erg lekker lopen. Goed voor het buitenblad. Na twee rondjes, sprintjes en gebabbel werd er koers gezet naar het hotel. Zelf ging ik nog even door om de 2 uur vol te maken. Een zandpad gooide nog bijna roet in het eten. Terug bij het hotel snel douchen en opmaken voor het avondeten.

Na het avondeten de teambespreking en daarna ben ik nog even gaan sleutelen aan wat fietsen. Ploegleider Maurice IJlstra kwam wat later en viel tijdens mijn yoga en buikspierensessie de hotelkamer binnen. Na wat bijgepraat werd er verstandig besloten om te gaan slapen.

Om half 7 werd het ontbijt geserveerd. Een half uur later werden de spullen voor oleidleidersauto gereed gemaakt. Al vroeg druk dus. Uiteindelijk kon er om kwart over negen aangesloten worden in de karavaan. Vanaf de start was het gelijk koers. In de eerste
Vluchtpoging zat een Westfrisiaan: Sjors Dekker. Gisteren gaf hij al aan te willen willen.