Dag 4 trainingskamp Spanje – Powerrrrrrsprints!

Heerlijk weer, om te fietsen. Bergje op, bergje af.

Na die lange autorit van gisteren had ik echt wel zin om te fietsen. Vandaag stond er een iets kortere rit op het programma, maar 4 uur. Na de yoga-sessie met drie nieuwe klanten, werd er ontbeten en konden wij ons klaarstomen om te gaan fietsen. Achter Casa de la Selva ligt een mooie klim waar wij maandag ook waren geweest. Maar wat deed dat even zeer. Al snel mocht ik lossen want die benen voelden aan als…, ja als wat eigenlijk. Niks! Daar kon ik gewoon echt niks mee. Die autorit had er dus best ingehakt!

Na de afdaling volgden nog wat korte klimmetjes om vervolgens via La Bisbal in Calonge uit te komen. Hier werd de kustroute opgezocht die afgelopen dinsdag in tegenovergestelde richting werd verreden. Op aangeven van teammanager Tino Haakman moesten hier wat powersprints gedaan worden. Na de afdaling op het grote blad direct de klim opknallen. Dat bevalt mij wel. Een stuk lekkerder dan op een pielverzet omhoog koetelen. Het weer was hier ook weer fantastisch en de lijntjes zijn weer aangescherpt.

In Tosse de Mar werd de groep opgesplitst. De echte renners mochten een extra lusje via Loret de Mar doen, de overige namen een korte route naar huis. Ik mocht mee met de korte route. De weg was rustig en draaide lekker door. Ook met het verkeer viel het mee, niet te druk. Via Llagostera en Caldes de Malavella kwamen wij weer thuis. 108 kilometer in 4 uur tijd. De autistenmodus ging aan en ik moest nog even door. Toevallig ging Maurice IJlstra net weg met Bram van der Zwet. Kon ik nog even mooi aanhaken. Het rondje van gisteren werd nog eens overgedaan en de teller stond op 130 kilometer. Dacht ik, Strava had een foutje gemaakt waardoor ik twee keer in Algerije ben geweest. De teller staat dus op 1.556 kilometer. Een best eind.

Morgen een rustig ritje met Maurice en Tessa. En even lekker lunchen.