Baggeren op een fiets

Op 7 december vindt de Westerland Offroad Challenge plaats. Dit is een MTB wedstrijd op Westerland (Wieringen). Door Maurice IJlstra ben ik min of meer verplicht vrijwillig gedwongen mee te doen. Alleen ik heb een probleem: wat moet je op een MTB zonder MTB fiets?! Gelukkig (als je daar van kan spreken) is daar Hans van der Made met een schuur vol fietsen. Dus een fiets is geregeld voor 7 december. Nu nog even oefenen want het is toch iets anders dan wielrennen.

Samen met Hans en Roel Dovers ben ik vandaag ingewijd in de wereld van de MTB. Eerst even warmrijden vanaf Hippolytushoef naar de Haukes (via de buitenkant dijk). Op het strand van Brandend Strand wat oefeningen gedaan: draaien, keren, strand op, strand af, dijk rechtmhoog, dijk rechtomlaag. Juist ja, iets heel anders dan wielrennen. En maar schakelen… Vanaf Westerland via de Waddenzeedijk naar Den Oever. Op de dijk ook nog wat oefeningen natuurlijk. Vanaf Den Oever het bos in. Dat is best glad. In het Dijkgatbos is een MTB route uitgezet, waar we ook nog een gedeelte van gereden hebben. Draaien, keren, omhoog, omlaag, remmen, aanzetten: wat een gedoe.

Op de terugweg nog even de klim van het uitkijkpunt gedaan: dat ging niet helemaal goed. Bij de eerste haarspeldbocht was ik even te enthousiast en geleed mijn achterwiel weg. Plof, daar lag ik. Roel lachen, Hans gelijk stoppen om een foto te maken, maar ik zat alweer op mijn fiets! Op de terugweg naar Hippo rustig aan gedaan en nu maar hopen dat het 7 december gaat lukken. Misschien volgende week en anders de week erop nog een keer oefenen.