Een tijd niet gefietst

15 november 2014 was mijn laatste update hier. Op vier dagen na een half jaar geleden. Wat is er allemaal gebeurd?

Op 7 december heb ik de Westerland Offroad Challenge gereden. Mijn eerste wedstrijd op een MTB. Best leuk om te doen, ook al was het koud en nat. Het was nog net geen ijswater. In de voorlaatste ronde had ik pech. Op het strand kwam ik op het verkeerde spoor terecht en vloog over de kop. Snel mijn schouder gevoeld, arm bewegen….gelukkig, sleutelbeen is nog heel. Wel gaat dit een beurse schouder worden. Wat een pijn. Wel ik heb de wedstrijd uitgereden en belande voorin de middenmoot. Niet slecht voor een eerste keer.

Offroad_challenge_westerland_2014

Offroad_challenge_westerland_2014

Offroad_challenge_westerland_2014

Door de pijn in mijn schouder heb ik een maand slecht geslapen en niet gefietst. Op nieuwsjaardag zat ik weer voor het eerst op de fiets. En dat ging nog niet van harte. In januari heb ik maar een paar keer kunnen fietsen: slecht weer, pijn in de schouder, druk op werk en het thuisfront begon meer van me te vragen. In maart verwachtte we onze derde!

In de tussentijd was ik ook gestart met een website te maken voor wielerploeg AGW-BHK. Zij zijn de opvolgers van wielerploeg Olbers & IJlstra. Als kadootje voor het maken van de site ben ik gevraagd als gastrenner. Hartstikke leuk! Dit jaar moet ik dus opeens gaan presteren.

Op 26 maart is onze zoon Kai geboren. Hierdoor heb ik in februari en maart amper gefietst. Ook april was zuinig met kilometers. Geen Schelphorst, geen DOK, geen trainingen. Gelukkig is de rust nu een beetje teruggekeerd, en kan ik weer uitkijken naar wat mooie kilometers.

In het aankomende hemelvaart weekeinde vindt de Meertour plaats. Een vierdaagse in de Wieringermeer. Ook AGW-BHK doet er aan mee, en ik zal meehelpen met de ploegbegeleiding. Op zondag rij ik mijn eerste wedstrijd: een criterium voor prominenten. Vorig jaar dat ik daar ook aan mee en kon ik op het laatst niet een goede positie innemen. Dit jaar moet ik het doen met heel wat minder kilometers. Gewoon meerijden en kijken hoe het gaat. Het is immers maar een half uurtje…

Vanaf nu dus weer volle bak trainen! Op 13 september vindt mijn doel plaats: de Ronde van Sint Pancras! Dit jaar moet ik op het podium komen!