Rondje met de trainert

Wat was het koud! 4 graden! Dat zijn we nog niet helemaal gewend. Ik dacht ik rij mij wel warm. Nou, bijna.

Om even over acht stapte ik op de fiets voor een training van drie uur. Bij het uitrijden van de straat dacht ik: omkeren en warm spul aan of stoer zijn? Ik was al wat later dus doorgereden. Ik rijd mij wel warm. Nou, niet helemaal. De benen, romp en het hoofd waren warm. De handjes en armen niet helemaal. Onderweg af en toe een poging tot opwarming deed mij niet onderkoeld aankomen op Wieringen.

Op het heiige Wieringen zat de trainert languit te wachten in zijn warme sofa. Enig geroep en gezwaai deed enkel IJlstra junior in beweging krijgen. Meneer de trainert appte nog een paar berichtjes alvorens zijn vinger een poging tot groeten deed. Ok, ik mag blijkbaar naar binnen.

Na het afscheidsritueel (denk ik) werd er koers gezet richting Anna Paulowna. Onderweg kwamen wij nog de hardlopers tegen die de Afsluitdijkrun aan het zoeken waren. Richting Van Ewijckssluis is niet de goede kant op. Al slap ouwehoerend werd Anna Paulowna bereikt. Richting Oudesluis haalde een groepje uit Den Helder ons in waardoor wij in de luwte nog even wat snelheid konden maken. Al babbelend bereikte wij Kreil. De groep ging links de dijk op, wij rechtdoor richting beschaving.

Via Barsingerhorn en Moerbeek kwam der Heimat alweer in zicht. Zo solidair als ik ben, heb ik de trainert even buiten Niedorp afgezet. Immer gerade aus, dan kom je weer op Wieringen.

Na 10 minuten was ik ook thuis en stond er bijna drie uur op de teller. Heerlijk, alleen die temperatuur had iets hoger gemogen. Op dinsdag na heb ik elke dag gesport. Ik voel mij als herboren!

Link naar Relive.cc: Trimmersrondje met de trainert.