Rondje met de trainer

Na een drukke dag in Limburg en een moederdagontbijtje met kado’s, even het verstand op nul en fietsen. Samen met Maurice heerlijk genieten van het zomerse weer.

Vandaag is de laatste dag van de Meertour. Eerst een tijdrit en daarna een criterium. Ik koos voor trainen, heerlijk! 2,5 uur heerlijk genieten in de zon. Met mijn nieuwe outfit gelijk even blijkleuren. Over de outfit was de trainer niet zo te maar ja hij heeft dan ook geen smaak!

De route voer eerst richting Opmeer om vervolgens via Sijbekarspel naar Twisk te gaaan. Bij het oprijden van de klinkers van Twisk vertelde Maurice een mooi verhaal. In zijn jonge jaren trainde hij hier met Joris Blokker (nu renner bij Parkhotel Valkenburg) om op het grote mes door Twisk te jakkeren. Een beetje rammelen op klinkers vind ik nooit erg en gaf een beetje gas bij. Dat vond Maurice niet zo leuk en kreeg al snel dikke benen. Maar weer terug naar poco poco.

Via Medemblik werd koers noordwaarts. In de polder kwamen wij de tijdrijt van de Meertour nog tegen. Na twee renners weer doorgereden. Bij Slootdorp ging Maurice rechtsaf en ik linksaf. Tijd om nog even een paar blokjes te doen. Via de Alkmaarseweg weer naar huis om thuis mijzelf voor te bereiden voor een uitje met het gezin.