Ton Doelmans Trofee

Klimmen in Limburg. Voor menigeen al heftig genoeg, voor sommige het ultieme fietsdoel. Vandaag ging ik niet zelf fietsen maar mocht ik achterin de auto zitten. West Frisia deed mee aan de Ton Doelmans Trofee voor de Clubcompetitie.

De renners waren al een dag eerder heen gegaan om te trainen. Ik mocht alleen Sjaak Schuitemaker ophalen bin de Mac in Hoor. 2,5 uur later arriveerden wij bij de permeance. Een beste rit met zomers weer.

In Stein eerst de ploegleidersvergadering van deze nieuwe klassieker. Daarna in de zon heerlijk opwarmen om de reservewielen en auto klaar te maken voor 158 kilometer keren en draaien. Aan de start Robbert-Jan Mol, Sven Broekaart, Youri Ottenbros, Ruben Dorren, Folkert Oostra en Adne van Engelen.

In elke kopgroep zat elke keer een Westfrisiaan. De mannen waren echt super met name Folkert. Helaas waren er ook drie lekke banden waarbij de wissels niet super liepen. De snelspanner bij Robbert-Jan moest helemaal uitgedraaid worden. De snelspanner bij Joury zat klem. De snelspanner bij Adne was te groot (MTB spanner) waarbij ik ook een 11 speed in plaats van 10 speed pakte. Voor mij dus geen beste wedstrijd.

Folkert deed het wel goed en werd vierde. Scen en Robbert-Jan eindigden in de top 15. Ruben en Youri in de achterhoede en Adne had helaas pech in de laatste kilometers. Een mooie warme dag in Limburg, fantastische fietsomgeving en ik moet hier eerdaags zelf fietsen.