Tacx tijdrit Emmen

Eigenlijk was ik al klaar voor dit jaar. Maar toch moest het nog een keer gebeuren. Mechanieken.

Ploegleider Ivor Koopmans belde mij dinsdagavond op of ik als-je-blieft nog één keertje mee wilde. Nou vooruit. Omdat je zo gezellig bent. Uit mijn werk vloog ik naar Emmen waar de individuele tijdrit van de Topcompetitie werd gehouden. Vorig jaar was ik hier al geweest samen met Sem. Een ideale wedstrijd om de renners goed te zien.

Om 17.06 uur ging de eerste renner van start: Stefan van Spengen. Stefan begon goed. Na 10 kilometer miste hij alleen de bocht. In plaats van linksaf wist hij net aan het hekwerk en de stoel van de verkeersregelaar te ontwijken. Alleen wat tijdsverlies dus. Na 20 kilometer zakte Stefan in en wist geen goede tijd neer te zetten.

Hierna was het de beurt aan Tim Groot. Bij het opstellen van de start ging het echter mis. Zijn voorderailleur kabel zat los. Binnen 1,5 minuut werd gepoogd het euvel te herstellen. Het lukte mij niet en Tim kon helaas niet starten. Het euvel werd alsnog verholpen en 10 minuten later mocht Tim door goed praatwerk van Ivor toch starten. Ondanks het slechte begin zette hij toch een redelijke tijd.

Dorus de Rijk startte als derde. Vorig jaar reed hij nog verkeerd en miste daardoor een goede klassering. Dir jaar bleef hij goed op route. Uiteindelijk kwam de belofterenner niet verder dan een 30ste plek. Zeker niet slecht gezien het deelnemersveld.

Als eennalaatste kwam Gerwin Olje in actie. Gedurende de gehele rit bleef hij rond de tijd van Tim hangen. Een goede prestatie van de schaatser waar zeker nog progressie in zit.

Melvin Bos mocht de lijst sluiten. De tijdritspecialist uit Sint Pancras begon goed maar zakte halverwege in. Nadat Piotr Havik hem inhaalde wist hijzich te herpakken en bleef in het wiel van Havik. Zijn eindtijd was dus niet super maar wel acceptabel.

De tijdrit werd uiteindelijk gewonnen door Dion Beukeboom. De specialist is momenteel in training voor een aanval op het werelduurrecord. Sinds een paar jaar staat deze op naam van Bradley Wiggins. Dirkshorner en jeugdheld Thomas Dekker heeft ook destijds een poging gedaan. De baan was toen helaas 200 meter te lang. Hopelijk heeft Beukeboom meer succes! Tweede in Emmen werd Hartthijs de Vries voor Olympiaan Daniel Abraham Gebru.

Met Emmen is nu echt mijn laatste mechaniekersedstrijd van het jaar geweest. Nu de focus op de verhuizing dn het fietsen natuurlijk. Mijn doelen heb ik al een beetje op papier gezet. Daarover binnenkort meer!