Profronde van Noord-Holland

Bij mijn opa en oma in de voortuin of op de fiets naar de Munnikenweg. Als klein jochie stond ik al langs de kant te kijken. Vandaag mocht ik mee in het peloton. Als mechanieker.

Een rondje door het eigen trainingsgebied geeft voor veel renners een extra adreline impuls. Al lang staat die dag in april of, zoals dit jaar in mei met een dikke rode cirkel omcirkeld op de agenda. Ook bij West Frisia. Renners als Sjors Dekker, Dex Groen en Sebastiaan Pot zijn zeker goede kanshebbers voor een topklassering. Maar vergeet ook good-old Tino Haakman niet. Wederom zijn laatste Noord-Hollandse. We gaan het zien volgend jaar.

Dit jaar was de start in Alkmaar. Voor mij bijna een thuiswedstrijd. Bij het parkeerterrein van de Alkmaarsche Boys was de permeance en vanaf de Kanaalkade klonk het startschot. Vanuit de auto heb ik wat foto’s en filmpjes gemaakt. Deze samengevoegd geven een mooie indruk van de wedstrijd. In woorden zijn deze niet te vatten.

Een mooie wedstrijd waar onze renners echt heel knap tussen profs voorin stand hebben weten te houden. Elke ontsnapping was er een mee. Helaas is de slechts 14e plek van Dex dan een kleine teleurstelling. Maar als beste clubrenner, altijd voorin gereden en in de sprint enkel betaalde renners voor hoeven laten te gaan, is ook gewoon goed. Sebastiaan werd 21ste en Sjors 68ste. Sven was gevallen en is nog teruggekomen maar moest toch afstappen. Tino voelt de jaren vanuit zijn haren in zijn benen zakken (is dit dan toch ├ęcht de laatste?). Jerry Roling heeft voor mij heel verrassend gereden. Goed van voren en in Alkmaar moest hij het peloton helaas laten gaan. Dorus de Rijk en Gijs Beets hadden geen goede benen.

Een mooie dag!